Ontmoet de band


Paul
Kleine trom

Alain
Trompet

Dirk
Alt-Saxofoon

Rob
Tenor-Saxofoon

Rogier
Banjo

Olivier
Banjo

Leonard
Trombone

Victor
Trombone

Ruud
Wasbord

Yasta
Trompet

Roel
Sousafoon

Teun
Grote trom

Geschiedenis

"Nou ja... geschiedenis...  we zijn natuurlijk nog jonge goden!" We noteren september 2001 als een club vrienden, geïnspireerd door reeds bestaande, inmiddels collega jazzbands, besloten een jazzband op te richten. Maar ja... wat hadden ze zich op de hals gehaald, want als je iets doet, moet je het goed doen. Dus toen begon het  zwoegen en ploeteren tijdens de wekelijkse repetities, want met een beetje improviseren alleen kom je er niet. Nee, het werd bloed, zweet en... akkoorden.

En in augustus 2002 was een mooie zomerdag het decor voor het eerste optreden van de OhnO! Jazzband bij, hoe kan het ook anders, hun gastheer Pol op het terras. Hierna begon het spreekwoordelijke balletje te rollen. Het repertoire breidde zich gaandeweg uit en de optredens stroomden binnen. De OhnO! Jazzband werd een feit en is intussen een graag geziene gast op diverse jazzfestivals in Nederland en het buitenland.

Muziek

Het repertoire van de OhnO! Jazzband is een mix van de onvervalste "oude stijl", strakke Dixieland, swingende bluesjes en opzwepende streetparade jazz, maar de band draait haar handen ook niet om "for some funky style!" Daarbij staan de verschillende muzikanten garant voor wervelende solo's en spetterende rifs.

Kleding

Waaraan herkent u dan The OhnO! Jazzband? Als u de klanken van jazzmuziek hoort, u kijkt om u heen en u blik wordt gevangen door roze jasjes en beige-donkerbruin gestreepte broeken... Dan weet u dat de OhnO! Jazzband in de buurt is.

Enthousiasme, een jonge en frisse uitstraling, een afwisselend repertoire... dit zijn typische kenmerken van de OhnO! Jazzband. Deze jazzband staat bij elk optreden garant voor een meeslepend spektakel, waarin diverse jazzstijlen de revue passeren. Hun opzwepende sound lokt u uit uw stoel en laat u dansen op straat, kortom één "OhnO" vertroffen jazzfeest!

contact us